Thermo sokken - waar moet je op letten?

  • Geplaatst op
  • Door Team Sokkenzaak
Thermo sokken - waar moet je op letten?

Wie kent het niet, je hebt het de hele dag koud omdat je voeten verkleumd zijn. Het is niet alleen oncomfortabel maar kan er ook voor zorgen dat je sneller verkouden wordt. Gelukkig is het best eenvoudig om warme voeten te krijgen en te houden; Warme sokken natuurlijk! Het team van sokkenzaak is een absolute expert in sokken die je voeten heerlijk warm houden. Lees hieronder wat een sok warm maakt en waar je op moet letten bij het shoppen van warme sokken.

Thermosokken bestellen

Bij warme sokken denk je al snel aan thermo sokken. En thermo sokken klinkt als iets dat geweldig ingewikkelde in elkaar zit. Sommige mensen denken mischien daardoor dat thermosokken de voeten verwarmen. Dat is niet hoe het werkt. Het zou betekenen dat in de sok een verwarmingselement verwerkt is dat warmte produceert en dat is natuurlijk niet het geval.  

Het is je eigen lichaam dat de warmte produceert, thermosokken zorgen alleen dat de warmte blijft waar deze nodig is, rondom je voeten. Dat thermosokken je voeten warm houden komt doordat ze gemaakt zijn van materialen die erg goed isoleren. Net zoals de isolatie in de muren van je huis hebben deze sokken een laagje van materiaal dat heel goed warmte vast en kou buiten houdt.

Warme sokken bestellen

Het materiaal waarvan sokken gemaakt zijn bepaald voor een groot gedeelte hoe warm ze zijn. Garens die erg goed warmte vasthouden zijn perfect voor themosokken. Zo wordt wol verreweg het meeste gebruikt voor het maken van thermo- en warme sokken.

Dit komt omdat wol ontzettend goed isoleert. Alle stilstaande lucht tussen de wolvezels zorgt ervoor dat de warmte van je lichaam niet weg kan en je voeten aangenaam warm blijven.

Merino wollen sokken

Een materiaal dat uitblinkt in zowel warmte vasthouden als vocht reguleren is merino wol, of hoge kwaliteit scheerwol. Deze wol ademt ontzettend goed en kan heel erg veel water opnemen en afvoeren.

Het is dus geen verrassing dat veel van onze thermosokken gemaakt zijn van merino wol. Zoek je zachte wollen sokken die erg warm zijn maar niet kriebelen of jeuken? Kijk dan zeker eens bij onze sokken met merinowol zoals de 

Synthetische thermo sokken kopen

Wol is een natuurproduct en dat betekent dat het een aantal eigenschappen heeft die minder gunstig zijn. Zo is wol niet erg slijtvast, en bij het dragen kan het gaan pluizen of pillen. Ook krimpt wol als het te warm gewassen wordt. Door goede kwaliteit wol te gebruiken kan dit voor een deel vermeden worden.

Onze merken gebruiken vrijwel enkel wol van hoge kwaliteit of merino wol. Er is echter een alternatief voor wol dat deze nadelen niet heeft. Door op een slimme manier kunstofvezels te weven kan er een synthetisch garen gemaakt worden dat net als wol erg goed warmte vasthoud. Het voordeel dat deze materialen hebben is dat ze anders dan wol, beter tegen heet wassen kunnen en minder snel krimpen, pillen of slijten.

De synthetische kinder thermo sokken van Heat Keeper zijn super warm en erg slijtvast. Maar kunstof garens hebben weer een ander groot nadeel. Ze nemen geen vocht op. Hieronder lees je waarom dat belangrijk is.

Warme sokken absorberen vocht

Wat vaak wordt vergeten is dat goede sokken naast het vasthouden van lichaamswarmte ook vocht zoals transpiratie moeten reguleren. Net als de rest van je lijf kunnen je voeten veel vocht produceren, zeker bij intensief bewegen.

Als je voeten vochtig worden van het zweten dan zal geen enkele sok je nog warm kunnen houden. Goede warme sokken zullen naast het vasthouden van warmte ook altijd droog moeten blijven. Veel kunstof garens die goed warmte vasthouden zijn minder in staat vocht op te nemen.

Dit is de reden dat veel goede thermosokken gemaakt zijn van meerdere materialen. Eén materiaal houdt de warmte vast en een ander materiaal neemt vocht op. 

Meraklon thermo sokken

Vaak wordt een combinatie van synthetisch garen en wol gebruikt, waarbij de wol ervoor zorgt dat de sokken ademen en droog blijven. De speciale kunststof garens zijn namelijk erg warm en super stevig maar kunnen minder goed vocht opnemen en afgeven.

In dat geval zorgt de wol in de sokken voor de ventilatie. Zo worden de beste eigenschappen van beide garens gecombineerd. De Stevige Noorse Meraklon Wollen Kniekousen van Angro zijn hier een perfect voorbeeld van.

Extra dikke thermo sokken

Bij sokken is dikker vaak warmer. Dat gaat zeker op voor de Warme Merino Sokken S5 van Soga Eureka. Dit model is ontzettend dik en super warm. Door voering toe te passen worden de sokken nog warmer.

Vaak is er daarom een extra badstof voering aanwezig in thermosokken. De badstof is heerlijk zacht en warm. Nog een voordeel is dat badstof erg goed vocht opneemt. Zo blijven je voeten extra warm en droog.

Dit betekend niet dat alle goede thermosokken dik moeten zijn. In tegendeel, veel van onze thermosokken zijn niet dikker dan een gewone sportsok en zullen zonder problemen je voeten warm houden. Vanaf nu is er geen excuus meer voor koude voeten. Wil je ook van warme voeten genieten? Bestel vandaag nog een paar thermosokken en koude voeten zijn verleden tijd

Saldo cadeaubon controleren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »