Een uniek merk dat zich focust op het maken van "klimaat sokken".

Voor het project van de ultieme "Climate Sock" heeft DillySocks een samenwerking met de Zwitserse direct air capture pioniers van Climeworks. Climeworks filtert in IJsland CO2 uit de omgevingslucht met haar Direct Air Capture technologie. De CO2 wordt vervolgens gemengd met water en diep onder het aardoppervlak gepompt.

Door natuurlijke mineralisatie reageert de kooldioxide met het basalt gesteente en verandert binnen een paar jaar in steen. Op die manier wordt het permanent uit de atmosfeer verwijderd.

Klimaat sokken?

Het hart van DillySocks zijn hun sokken. De ontwerpen op de sokken tonen verschillende aspecten die ons in deze context bezighouden - arctische dieren die vrezen voor hun habitat en het plastic waaraan geen ontsnappen lijkt te zijn.

Alle DillySocks sokken worden gemaakt van biologisch katoen en geproduceerd in Portugal. Om 1 kilogram CO2 uit de lucht te halen, kost het paar sokken 1 Zwitserse Franc of Euro meer - CHF 15,90 of €10,66. De extra Franc gaat volledig naar Climeworks' oplossing voor het verwijderen van kooldioxide.

Bij het kopen van DillySocks sokken steun je dus dit goede doel!

Stylish & goed

DillySocks is de nieuwe kid on the block als het aankomt op vrolijke kleurrijke sokken voor zowel dames als heren. Je vindt op sokkenzaak.nl een leuke selectie waarmee je goed voor de dag komt komen.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »