wandelsokken

Wandel sokken zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting voor elke wandelaar of hiker. Ze bieden extra demping en ondersteuning om blaren te voorkomen en uw voeten comfortabel te houden op de paden. Bovendien zijn wandel sokken vaak gemaakt van materiaal dat vocht afvoert om uw voeten droog te houden en wrijving te voorkomen. Of je nu een korte wandeling maakt of een lange tocht, een goed paar wandel sokken is onmisbaar.

Waarom wandelsokken?

Wandel sokken zijn speciaal ontworpen voor de behoeften van wandelaars en hikers. Ze zijn meestal gemaakt van een mengsel van materialen zoals katoen, wol en synthetische vezels. De combinatie van deze materialen biedt de demping, ondersteuning en vochtafvoerende eigenschappen die essentieel zijn voor comfortabel wandelen. Wandel sokken kunnen ook extra functies hebben, zoals arch support en versterkte hielen en tenen voor extra duurzaamheid.

Online bestellen

Bewegen is gezond! Naast fietsen is wandelen erg populair. Veel mensen hebben wel een paar wandelschoenen. Eigenlijk kunnen dan goede wandelsokken niet ontbreken. Door met het juiste type sokken op pad te gaan voorkom je blessures en zul je een stuk comfortabeler kunnen lopen.

Over het algemeen kenmerken onze wandelsokken zich omdat ze je voeten relatief koel en droog houden. Door zorgvuldige selectie zijn alle wandelsokken op deze pagina zeer geschikt om lange afstanden te wandelen. Zodat jij makkelijk en snel goede wandelsokken kunt uitkiezen en bestellen!

Droge frisse voeten

Als je een flink eind gaat wandelen dan zijn normale sokken veel minder geschikt dan sokken die speciaal voor wandelen of hiken ontwikkeld zijn. Wandelsokken zijn namelijk in staat om ook tijdens intensieve inspanning je voeten koel en droog te houden. En juist dat is erg belangrijk tijdens wandeltochten.

Door de inspanning en transpiratie kunnen de voeten vochtig en heet worden en dit kan tot blaarvorming leiden. In kwalitatief goede wandelsokken wordt het vocht gereguleerd door opname en verdamping en wordt de temperatuur in de schoenen constant gehouden. Dit voorkomt blaarvorming. Hierdoor zul je met wandelsokken niet alleen prettiger lopen maar vooral ook langer kunnen doorgaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »